top of page
Zoeken
  • silkeverfaillie

Wat doen ceremonievormgevers precies?De essentie van jullie huwelijksdag is het feit dat jullie elkaar doodgraag zien. De huwelijksceremonie is dan ook hét moment om jullie liefde te vieren en dat is nu net waar het een ceremonievormgever om te doen is. Professionele ceremonievormgevers zorgen voor een romantische en ontspannen sfeer waar iedereen lang kan van (na)genieten.


De voordelen van een professionele ceremoniespreker


Bij zo'n uniek moment als een huwelijk komen vaak heel wat emoties kijken. De stress van het aan mekaar praten van je ceremonie kan je dan wel missen. Natuurlijk kan je vrienden en familie om een gunst te vragen maar niet iedereen heeft binnen zijn kennissenkring iemand die goed kan praten. Een ceremoniespreker kan dan een optie zijn.


Enkele voordelen op een rijtje:

  • Ervaring: spreken voor publiek is een vak. Een goede ceremoniespreker spreekt met gevoel, legt de juiste accenten, kent het publiek en speelt daar ook op in.

  • Een écht persoonlijke ceremonie: geen standaardteksten maar wel een ceremonie die uniek geschreven wordt. Een professionele ceremoniespreker neemt de tijd om jullie op voorhand uitgebreid te leren kennen en brengt jullie liefdesverhaal.

  • Begeleiding van jullie gastsprekers: een ceremonie wordt past echt persoonlijk met de inbreng van familie en vrienden. Een ceremoniespreker zorgt dat het volledige plaatje klopt inclusief de speeches van jullie gastsprekers.

  • Entertainend en humoristisch: Een goeie spreker slaagt erin jullie en jullie gasten te boeien van begin tot einde. Bij 'Geestig Getrouwd' doen we dat vooral door de toevoeging van een (soms niet zo subtiel) laagje humor.Ceremoniespreker versus ceremonievormgever


Ceremonievormgevers gaan nog een stapje verder dan ceremoniesprekers. Een ceremonie draait om méér dan een verhaal en een ja-woord. Ceremonievormgevers helpen achter de schermen mee met het uitdenken van heel de viering. Ze bedenken het volledige concept, zodat je je verhaal de dag zelf samenhangend kunt vertellen.


Enkele voordelen op een rijtje:


  • Structuur: Ceremonievormgevers denken mee na over de bouwblokken van jullie ceremonie. Welke rituelen zijn er? Wie doet wat? Welke muziek moet er worden gebracht? Alle mogelijke aspecten van de ceremonie worden op tafel gelegd en een ceremonievormgever zal jullie helpen in het maken van de juiste keuzes.

  • Coördinatie: Ceremonievormgevers coördineren alles van begin tot eind. Ze stellen een draaiboek op voor het praktisch verloop van de ceremonie, controleren de opstelling, sturen alle betrokken leveranciers aan en begeleiden jullie gasten. Vaak wordt dit aspect onderschat maar geloof ons: als er geen coördinatie is, loopt de boel vaak in het honderd.

  • Out of the box concepten en thema's: Naast het schrijven en vertellen van jullie verhaal zal een ceremonievormgever ook andere elementen in jullie ceremonie verwerken . Een ceremonievormgever denkt actief met jullie mee en zorgt dat jullie trouwceremonie tot in de puntjes wordt uitgedacht en honderd procent bij jullie en jullie dag past. Een goed uitgedacht thema en concept zorgt voor unieke herinneringen en iedereen wil toch een ceremonie waar mensen na jaren nog terug naar verwijzen: "Weet je nog...?"Trouwen jullie binnenkort en zoeken jullie nog een professionele ceremonievormgever? Dan zijn jullie bij 'Geestig Getrouwd' aan het juiste adres. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page