top of page
Zoeken
  • silkeverfaillie

Spreken op een ceremonie? Zo schrijf je een pakkende tekst!

Het idee om voor mensen te spreken geeft veel mensen stress. Hoe schrijf je immers een goede speech? Geen paniek! Met deze tips schrijf je een verhaal waar iedereen enthousiast over is en waar het bruidspaar nog lang over na zal praten.

  • Stel jezelf voor: begin met te vertellen wie je bent en hoe jij de bruid (of bruidegom) kent. Niet iedereen zal je kennen en zo'n opening creëert een gevoel van verbondenheid met jou en met wat je te zeggen hebt.

  • Spread the love: Vertel kort waarom je zo van de bruid en/of bruidegom houdt. Praat over positieve eigenschappen, zoals hoe zij altijd straalt en het zonnetje in huis is of hoe hij de eerste is die klaar staat voor een vriend in nood.

  • Vertel hun liefdesverhaal: Vertel vanuit jouw perspectief hoe het koppel elkaar heeft ontmoet of hoe jullie hen als koppel zien / kennen. Gebruik gerust wat humor en grappige anekdotes. Op zo'n mooie dag mag er gerust wat gelachen worden!

  • Eindig met een wens: Sluit je speech af met een wens. Een leven vol liefde, omringd door familie en vrienden die van ze houden en dat al hun wensen maar mogen uitkomen.


Tot slot halen we graag nog even het volgende aan: Je hoeft helemaal geen professionele schrijver of spreker te zijn om een speech te brengen die mensen raakt. Willen we niet allemaal gewoon iemand horen die uit zijn of haar hart spreekt, die ons even doet lachen of ontroert? De beste tip die we kunnen geven is dus gewoon: wees jezelf! Niemand spreekt zoals jij dat doet en niemand brengt een tekst op jouw manier. Het is net die persoonlijkheid die de ceremonie zo speciaal maakt.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page