top of page
Zoeken
  • silkeverfaillie

Een persoonlijke trouwceremonie: zo begin je eraan

Bijgewerkt op: 25 jan. 2022

Bij 'Geestig Getrouwd' houden we van onconventionele trouwconcepten.

Hebben jullie er geen probleem mee om af te wijken tradities en maak je ieder onderdeel van jullie dag graag zo persoonlijk mogelijk? Dan delen we graag enkele tips om jullie ceremonie persoonlijk te maken.


  1. Locatie, locatie, locatie


Een huwelijksceremonie kan doorgaan op verschillende locaties. Denk vooral aan wat jullie zelf leuk vinden en wat bij jullie past als koppel. Alles kan: een groene tuin, een gezellig terras, een schuur met karakter of een historisch pand.


Wil je de locatie van jullie ceremonie nog persoonlijker maken? Denk dan ook aan de inkleding en decoratie en kies een thema.
2. De sprekers


Heb je vlotte babbelaars zonder podiumvrees in jouw familie- of vriendenkring? Vraag gerust of zij bereid zijn om de ceremonie aan elkaar te praten. Betrek hen zeker bij de voorbereiding hiervan zodat je de wederzijdse verwachtingen goed kan afstemmen.


Heb je geen vrienden of familie aan wie je dit kan vragen? Dan kan je altijd beroep doen op 'Geestig Getrouwd' en ons boeken als professionele ceremoniespreker. Wij brengen maar al te graag jullie uniek liefdesverhaal.


3. Jullie geloftenJe eigen trouwgeloftes schrijven is natuurlijk superromantisch en maakt alles nog net iets persoonlijker! Heb je moeite om je woorden neer te pennen? Wij helpen je graag op weg om een persoonlijke trouwbelofte te schrijven!

Trouwgeloftes kunnen ook net dat tikkeltje anders: jullie kunnen bijvoorbeeld elkaars geloften schrijven. Wat zou jouw partner over jou vertellen? Hilarische momenten gegarandeerd!


4. Rituelen


Met rituelen kun je de symboliek van jullie huwelijk versterken en je trouwdag een persoonlijk tintje geven. Zo kan je bijvoorbeeld samen een kistje dichttimmeren dat gevuld is met herinneringen en/of een goede fles wijn en beslissen dit samen op een bepaald moment in de toekomst terug open te doen. Anderen kiezen voor een symbolisch moment van verbintenis door naar Keltische traditie bijvoorbeeld de handen ritueel aan elkaar vast te binden. Wij denken graag met jullie mee om een ritueel uit te denken op jullie maat.


5. Have fun


Voorzie naast persoonlijke getuigenissen ook wat luchtigs. Dit is ideaal om de emoties waar je misschien wat last van hebt, helemaal los te laten. Je kan bijvoorbeeld opteren voor een korte quiz met vragen over jullie als koppel waarbij gasten het juiste antwoord moeten raden. Of jullie kunnen bijvoorbeeld met z'n allen een shotje drank nuttigen en proosten op jullie geluk. Plezier verzekerd!


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page