top of page
Zoeken
  • silkeverfaillie

De bouwblokken van jullie ceremonie

Het voordeel van een huwelijksceremonie is dat je deze volledig kunt gaan vormgeven naar eigen wens. Het verloop ervan bepaal je dus volledig zelf!


Af en toe krijgen we via jullie de vraag welke elementen zo'n trouwceremonie precies moet omvatten. Ons antwoord: niets moet, alles mag en hoe gekker, hoe liever.

Maar bij deze helpen we jullie graag op weg met enkele basiselementen.

Basis bouwblokken voor jullie huwelijksceremonie1. Daar komt de bruid


De manier waarop jullie de ceremonie willen binnentreden kan op tal van manieren. Sommige koppels kiezen ervoor de intrede samen te doen met vrienden en familie, andere keren maakt enkel de bruid haar intrede terwijl de bruidegom haar opwacht en in sommige gevallen komen de bruid en bruidegom meteen al samen binnen. De mogelijkheden zijn legio dus kies vooral de manier die voor jullie het beste aanvoelt.


2. Welkom

Een warm welkom door jullie ceremoniespreker kan natuurlijk niet ontbreken. Daarna volgt een welkomstwoord dat idealiter de toon zal zetten voor de rest van jullie ceremonie.

Wat jullie precies aan bod willen komen, kiezen jullie zelf. Zo kan je bijvoorbeeld starten met jullie liefdesverhaal, woorden over wat een huwelijk nu exact voor jullie betekent of wat uitleg over de komende ceremonie en waar de gasten zich zoal aan kunnen verwachten.


3. Jullie liefdesverhaalEen persoonlijke en oprechte ceremonie focust zich vooral op jullie liefdesverhaal. Grappige anekdotes, getuigenissen van vrienden en familie en een ceremoniespreker die alles mooi aaneen spreekt vormen met andere woorden de cruciale ingrediënten van jullie ceremonie.


4. Muziek


Wij zelf leerden elkaar, en heel wat van onze vrienden, kennen via de muziekschool.

Het stond voor ons dus sowieso vast dat muziek een heel centrale rol zou spelen in onze huwelijksceremonie. Wij denken vaak nog met een grote smile op ons gezicht terug aan hoe zij de ceremonie speciaal voor ons aaneen zongen en speelden.


Qua muzikale begeleiding kan je kiezen voor live muzikanten of je kan enkele liedjes uitkiezen die voor jullie een speciale betekenis hebben en deze afspelen. Hoeveel liedjes je graag tijdens je ceremonie laat horen om jullie ja-woord extra muzikale kracht bij te zetten of even een moment van rust en bezinning in te bouwen, bepaal je natuurlijk zelf.


5. Trouwgeloften


Voor mij persoonlijk het meest magische (en vaak ook meest emotionele) moment van een trouwceremonie: de geloften. Niets mooier dan te horen waarom jullie voor elkaar gekozen hebben. Geen paniek als jullie dit doodeng zouden vinden. Zoals we reeds aanhaalden: niets moet, alles mag en lieve woorden uitspreken kan nu eenmaal op tal van manieren.


6. Ja-woord


Na de geloftes volgt traditioneel het ja-woord. Om het ja-woord kracht bij te zetten kan je denken aan een ritueel om op die manier jullie liefde voor elkaar eveneens symbolisch in de verf te zetten. Hebben jullie bijvoorbeeld kinderen? Dan kan het leuk zijn om hen het huwelijk symbolisch te laten afkloppen. Na het ja-woord volgt, indien jullie dit wensen, het uitwisselen van de ringen en HET foto-moment: de kus *YAY!

7. Uittrede


Tal van manieren om jullie ceremonie af te sluiten. Ons advies? Maak er een feestje van. Het einde van de ceremonie luidt het begin van jullie huwelijk in en dat mogen jullie dus gerust feestelijk aanpakken.
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page